Vega of niet, met deze heerlijke ovenschotel gooi je bij iedereen hoge ogen. Hij is ook heerlijk om als Take Away mee te nemen als je op bezoek gaat. Dan wordt het dus een Give Away. Dat is een leuke verrassing in plaats van een bloemetje. In deze rubriek Prakkie, maar ook in de rubriek Weekendkokkie vind je meerdere recepten die geschikt zijn als Give Away.
Als vega korma of met kippendijfilet
Vandaag dus een lekkere Indiase korma. Wij hebben hem deze keer vega gemaakt omdat het een cadeautje is voor een vegetariër, maar je kunt hem ook maken met kip. Neem dan kippendijfilet, die is lekker mals.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Dit heb je nodig
1 pakje vegetarische kipfilet naturel, niet gepaneerd, niet gekruid (of kippendijfilets)
400 gram grove groenten zoals roerbak Hollandse groente
1 pot Patak's kormasaus
4 eetlepels wokolie en een scheutje
200 gram aardappelschijfjes
100 ml kookroom
40 gram amandelschaafsel
2 volle theelepels kerriepoeder
zout en zwarte peper uit de molen
1 aluminium ovenschaal
aluminiumfolie
Daar gaan we
Verwarm de oven voor op 180 graden.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Breng een laagje water aan de kook in een pan en kook de aardappelschijfjes vijf minuten. Laat de schijfjes uitdampen in een vergiet.
Snij de (vega) kip in dobbelsteentjes en meng ze met 2 volle eetlepels wokolie, 2 volle theelepels kerriepoeder en wat zout en peper uit de molen.
Verhit 1 eetlepel wokolie in een hapjespan en bak de stukjes zachtjes uit tot goudbruin.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Schep de stukjes uit de pan en hou even apart. Zet het vuur hoog, doe nog 1 eetlepel wokolie erbij en roerbak de groenten. Draai er wat zout en peper uit de molen over, roer nog een keer om, zet het vuur helemaal laag en laat met deksel op de pan 5 minuten zacht stoven. Vet ondertussen de aluminium ovenschaal in met een beetje wokolie.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Doe de inhoud van de pot korma bij de groente. Doe 2 eetlepels water in de kormapot, schud even met het deksel erop en giet het bij de rest. Doe de kipstukjes ook bij de groente-korma en verwarm alles op laag vuur onder af en toe roeren. Doe alles in de aluminium ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes erop zodat de hele bovenkant is afgedekt. Strooi zout en zwarte peper over de aardappelschijfjes. Strooi het amandelschaafsel over de aardappelschijfjes en giet als laatste de kookroom erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak het in een half uurtje gaar en bruin.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Als je deze Indian Take Away gebruikt als Give Away, laat hem dan helemaal afkoelen. Als het bakje helemaal koud is, pak je hem in aluminiumfolie en strik je het geheel af met een leuk touwtje met een cadeaulabel.